Selecteer een pagina

Zo’n knipperende cursor die vol verwachting naar je wenkt. Jij die ernaar staart. Dat verticale streepje op je scherm dat regelmatig knippert. Aan, uit, aan, uit, aan, uit… Daarboven die blauwe balk van Word met al die opties eronder. De opties die lonken om je tekst straks op te maken. Straks, ja. Tuurlijk. Die pagina is nog steeds leeg. Aan, uit, aan, uit.

Je moet schrijven. Het moet nu écht.

Nou ja, je wilt schrijven. Online zichtbaar zijn, dat móet! Dat weet je. Maar je moet al zoveel de hele dag. Dat schrijven van die content wordt al snel iets dat óók nog moet, naast het ondernemen.

 

Eerst…

Eerst maar die offerte maken. Eerst maar iets uitzoeken voor die klant. Verhip, ik heb nieuwe toners nodig, eerst die maar bestellen. Doe ik dat online, of rijd ik toch even naar de winkel? Zelfs het meest onnozele klusje is een welkome afleiding voor dat schrijven.

Je moet, je moet, je moet… En hoe meer je van jezelf moet, hoe groter de kramp wordt als het gaat om spontaan schrijven.

Aan, uit, aan, uit, aan, uit. Aarzelend typ je ‘De’ en dan weer twee keer backspace.

Aan, uit, aan, uit. ‘Het’, gevolgd door drie keer backspace.

Die knipperende cursor werkt bijna hypnotiserend. Hij blijft gestaag knipperen in hetzelfde tempo. Als een hartslag zonder stress. En hoe meer jij vindt dat je MOET, hoe leger dat scherm blijft.

 

Huishoudheldin = schermvrees

Troost je, je bent niet alleen. Op mijn slechtste dagen ga ik zelfs was vouwen tussendoor. Dan doe ik alles om het maken van die teksten uit te stellen. Dat is het nadeel van een kantoor aan huis: je kunt je territorium drastisch vergroten om je uitstelgedrag te botvieren. Want als ik de was ga vouwen onder werktijd is het serieus mis. Ik heb er een pesthekel aan.

De dagen dat hier het huishouden als een zonnetje loopt, heb ik dus last van uitstelgedrag. Meestal is dat schermvrees. Cursorallergie. Schrijfkramp.

Hoe langer ik naar het scherm staar, hoe erger het wordt. Hoor ik daar het piepje van de droger? Eerst maar was vouwen dan.

 

Weg met de zweep

We hebben het allemaal. Als iets moet – al moet het maar van jezelf – wordt het een worsteling. Die zweep die je voor jezelf hanteert is genadeloos. KLAP! Daar gaat ie weer. Schrijven kreng! Wat voor ondernemer ben jij dan? Iedereen doet het, content maken is leuk, dat zeg je altijd zelf. Hop, schiet dan op!

En zorgt die innerlijke schreeuwlelijk er dan voor dat je wel gaat schrijven? Absoluut niet.

Hoe gaat dat dan in zo’n contenttraining? Geen zweep te bekennen kan ik je melden. Niet voor mezelf en niet voor jou. Omdat het niet werkt. Wat werkt wel? Ontspannen. In een relaxte omgeving, met een leuke creatieve opdracht, gewoon met pen en papier. Niks cursor. Niks moet. Eerst eens wat proberen, met een aangeefzinnetje. Met een spelletje. Soms gaat het dan als vanzelf, soms met een beetje hulp. En dan zie je spontaan mooie dingen ontstaan.

Dat geknipper en die zweepslagen, die bewaren we lekker voor thuis. Wat is schrijven toch leuk. Of… schrijven is toch wel leuk. 😉

 

24 mei is de volgende training ‘Help, ik moet online!’. Weg met je schrijfkramp, schermvrees en cursorallergie. Echt, bij jou ook. Inschrijven kan hier

Leuk. Houd mij op de hoogte!

Leuk. Houd mij op de hoogte!

Geen zorgen, ik ga je niet spammen. Je ontvangt alleen af en toe een mail met inspiratie en/of tips om nog betere content te kunnen maken. En als je je weer kunt inschrijven voor een nieuwe training laat ik je dat weten. Meer niet. Beloofd.

AVG

Je bent ingeschreven, dank je wel!

Geen zorgen, ik ga je niet spammen. Je ontvangt, naast "Content voor een maand" alleen af en toe een mail met inspiratie en/of tips om nog betere content te kunnen maken. En als je je weer kunt inschrijven voor een nieuwe training laat ik je dat weten. Meer niet. Beloofd.

AVG

Je bent ingeschreven, dank je wel!