Selecteer een pagina

De afgelopen 2 weken was ik grieperig. Niet écht ziek, maar wel rillerig, hoofdpijn, spierpijn… gewoon blè. En zonder dat ik het in de gaten had stagneerde niet alleen mijn grieperige lijf. Nee, ook – en vooral – mijn brein. Ik werkte gewoon stug door en deed wat er gedaan moest worden, natuurlijk. Maar qua ideeën… dat stuk lag helemaal stil. Sterker nog: ik trok alle ideeën die ik had ineens in twijfel. Is dit wel een goed idee? Kan ik die content wel plaatsen? Waarover zal ik dan schrijven? Enz… Had ik in de gaten dat mijn creativiteit geleidelijk aan naar nul ging? Eigenlijk niet.

Naar buiten
Dat gehang achter die geraniums; ineens was ik er helemaal klaar mee. Al twee weken lang zat ik binnen te verpieteren. Ik wilde naar buiten. Het stormde en het had net keihard geregend, maar ik was niet meer te stoppen. Jas aan, sjaal om, staart in en waaien maar. Ik moest me schrap zetten tegen de wind. Mijn haar zwiepte ondanks die staart in pieken rond mijn hoofd. Het was koud. De wind zorgde voor tranen in mijn ooghoeken. Maar ik genóót.

Plassenstampen
Mijn wandelrondje in de polder lag vol plassen. Een mevrouw die zo’n 100 meter voor me liep, met twee hondjes en een fiets genoot wat minder. Ik zag haar met haar roedel en fiets van het pad afgaan, om via het gras een enorme plas te omzeilen. Even wilde ik haar voorbeeld bijna volgen. Bijna… Ik wachtte tot ze een beetje verderop was. Ik nam een aanloop. En met een grote grijns sprong ik midden in die enorme plas. FLATS! En ik stampte die hele lange plas gewoon vol vooruit. Heerlijk! Het was een beetje zonde van mijn suede laarzen. Dat wel. Ook mijn jas zat onder de baggerspetters. Maar het gevoel dat ik kreeg middenin die plas was onbetaalbaar. Een grote lachbubbel kwam uit mijn buik omhoog. Ik stond naast die plas moederziel alleen te gieren van het lachen. En alle plassen die volgden? Ik ging er recht doorheen.

Moraal van dit verhaal
Fijn voor je, denk je nu misschien. Maar weet je wat hier nou zo grappig aan is? Na dat plassengestamp begonnen er in mijn hoofd weer verhaaltjes te ontstaan. Ideeën en mogelijke blogonderwerpen. Zó snel werkt dat dus. Je beste ideeën ontstaan niet achter je bureau. Die ontstaan als je ontspannen iets anders doet. Die komen als de wind je hoofd leeg waait, als je buiten speelt!

Start With Waai
Dus zit je binnen te verpieteren achter je bureau heb je nul komma nul inspiratie? Start With Waai. Vrij vertaald naar Simon Sinek, met een vette knipoog. Start met buitenspelen en uitwaaien. Wedden dat het ideeën regent?

Regent het nou geen ideeën bij je, of heb je geen zin in buitenspelen, dan heb ik een alternatief voor je. Ik heb ‘Content voor een maand’ voor je gemaakt. Om je op weg te helpen. Meer dan 30 contentideeën voor de komende maand of maanden. Kun jij weer even vooruit. 

Leuk. Houd mij op de hoogte!

Leuk. Houd mij op de hoogte!

Geen zorgen, ik ga je niet spammen. Je ontvangt alleen af en toe een mail met inspiratie en/of tips om nog betere content te kunnen maken. En als je je weer kunt inschrijven voor een nieuwe training laat ik je dat weten. Meer niet. Beloofd.

AVG

Je bent ingeschreven, dank je wel!

Geen zorgen, ik ga je niet spammen. Je ontvangt, naast "Content voor een maand" alleen af en toe een mail met inspiratie en/of tips om nog betere content te kunnen maken. En als je je weer kunt inschrijven voor een nieuwe training laat ik je dat weten. Meer niet. Beloofd.

AVG

Je bent ingeschreven, dank je wel!